Om skolan

Välkommen till Björngårdsskolans hemsida, den öppna skolan med staden som klassrum.

På Björngårdsskolan har vi ett tydligt kunskapsfokus med höga förväntningar på både elever och lärare. Vi tycker det är viktigt att arbete utifrån vår vackra närmiljö i hjärtat av Södermalm och Stockholm City samt bibehålla de starka traditioner som finns på skolan.

Vårt fokus är att arbeta på ett kreativt och stimulerande sätt med läroplanens förmågor (LGR11) för att förbereda våra elever för fråmgång i framtiden. Hos oss möts vi tillsammans, oavsett ålder, kön och religion med värdegrund- och trygghetsarbetei fokus, då vi anser att man som elev måste må bra för att kunna prestera maximalt.

Hos oss läggs stor vikt vid gemesamma samlingar i skolans vackra aula, detta för att skapa samhörighet, förståelse och stolthet över Björngårdsskolan.

Ta del av vår gemenskap med staden som klassrum, kom och sjung vår "Björn-sång" med oss! Sök till Björngårdsskolan!

Skolledning

• Mikael Lindberg

Rektor och sammankallande för föräldrarföreningen.

• Anna Gustafsson

Biträdande rektor